Despre legi gandite cu picioarele

Desi vorbesc rar in ultimul timp despre lucruri ca nationalism, patriotism, am observat ca mai nou se dau legi dupa cum ii taie capul pe odihnitii din parlament .

Insa, am luat hotararea sa-mi expun punctul de vedere, fiindca n-am ajuns carpa de sters pe jos a nimanui, care  se crede stapan peste colonie sa ne interzica pe cine sa cinstim si pe cine sa  ridicam la rang de eroi.

Multi au invatat despre legionari ca ar fi “banditi”, dupa cum marele  regizor Sergiu Nicolaescu, om de casa al Ceausestilor ii prezenta in filmele sale. Binteles scopul eliberatorilor de la Rasarit fiind acela de a eradica elita romaneasca  a acelor vremuri si de a  produce OMUL NOU. A existat fenomenul Pitesti, unde s-au pierdut mari valori ale neamului romanesc sub atenta supraveghere a demonului cu chip de om : Eugen Turcanu.  Sa nu mai vorbim despre Canal, Gherla, Aiud, Ramnicul Sarat.

Nu pot spune  ca toti legionarii ar fi fost sfinti, caci nu am trait acele vremuri, dar nu exista om care sa nu greseasca.

Se pare ca intr-o zi cu Soare, unui crin i s-a nazarit  a initia o lege antilegionara, mai exact legea 217/2015. Dar se pare ca al nostru crin adormit, sufera de amnezie voluntara.  Dupa cum bate vantul asa si crin. Prin anul 1991, acesta publica un articol in revista Dincolo de Culori  in care lua apararea preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa.

Mai tarziu apare si o masina de facut bani, Elie Wiesel, mai exact. Care in baza antisemitismului  traieste precum  un parazit mult si bine.

Oare noi, n-ar trebui acum sa cerem despagubiri  unor popoare ca Germania pentru ca au secat Romania de petrol pentru  a alimenta masinaria de razboi, Statelor Unite care au facut Ploiestiul una cu pamantul, Ungariei pentru masacrele care au avut loc la Ip, Trasnea, Sarmasu?  Observ ca victimizarea aduce bani frumosi, si de ce n-am incerca?

Poate ca inainte sa-si dea cu parerea despre alte tari, mai bine  prea semitii  nu ar mai bombarda si masacra populatia din fasia Gaza. Pentru unii democratia se face cu bombe.

Un conducator al acestei organizatii, a inceput sa-si dea el cu parerea cine sa fie interzis si  chiar sa fie aplicata pedeapsa cu inchisoarea celor ce sustin legionarismul,  cultul maresalului Antonescu sau cultul dictatorului Nicolae Ceausescu. Legea 217/2015 a fost promulgata de catre klaus johannis fara sa clipeasca.

Si a inceput organizatia dintr-o data sa puna etichete pe oameni, la  nivelul carora nici cu ochii inchisi visand nu vor ajunge marionetele astea de doi bani gauriti.

Si uite asa au inceput sa eticheteze oameni ca Mircea Eliade, Emil Cioran, Petre Tutea, Constantin Noica, Radu Gyr, Nicolae Steinhardt, Mircea Vulcanescu.

Ca un paradox,  interzisi  in Romania, Eliade si Cioran sunt  apreciati in Israel.

Oare oamenii astia care  stau si sug tot ca niste capuse in spinarea romanului, cand dau legi gandesc cu capul ori cu partea dorsala? Parerea mea este una mult mai vulgara despre aceste lepre, dar ma abtin.

Mai au sa ne faca un program  fix ca in romanul  1984 de George Orwell, cand sa mancan, sa bem, sa ne facem nevoile, cu cine sa ne vedem.

libertatea_constiintei

Imi pare rau cand ma uit in jur si vad atata indiferenta din partea semenilor. Din pacate indiferenta doare cel mai tare. Multi se  plang ca sunt calcati in picioare, dar se complac si  se multumesc sa traiasca cu eticheta de victima, fara sa schiteze nici cel mai mic gest.  Uneori ma bucur enorm cand vad victime de genul. Va meritati soarta!

O sa inchei cu doua versuri a celor de la Ceilalti

Daca am sa cad în genunchi NU ramân
N-am cum sa tac stiu ca sunt român

Leave a comment