Din lanul de porumb in avion

Nu stiu cum se face ba nene, dar parca romanul plecat peste hotare, in loc sa culeaga ce e mai bun din cultura tarilor pe unde-si castiga painea, cand se intoarce in tara parca vine mai batut in cap si cu nasul pe sus. Ca na, a fost pă Germania, Anglia, Italia.  Bineinteles ca nu toti cei plecati intra in aceasta categorie. Dar in proportie de 75 %  sunt  cu intristare si suspin.

Dupa cum e  procedura, lasi deoparte  aparatura electronica  la decolare si aterizare.

Ei, azi langa mine o duduie care nu prea parea ea o femeie a  muncii cinstite, a fost rugata insistent de vreo 4 ori de catre stewardesa  sa-si scoata castile din urechi pentru ca mai erau 20 de minute pana la aterizare.

Si auzi ce invoca  printesa din lanul de porumb:  “Am probliemi cu urechili   șî  nu pot sta fărî ieli, că ea a zburat  di pisti 30 di ori  șî-i prima datî când i sî spuni aciest lucru”. Mno, apoi, daca ai zburat doar cu  norul  si cand te mai lua viitura e problema ta.  II multumesc pentru portia de ras oferita, dar pentru tupeul porcesc de care dadea dovada, imi venea s-o leg de aripa plus alte pedepse.

Pentru unii  e asa de greu sa se educe, de parca  i-ar trimite Keops la carat de piatra.Nu trebuie sa fii lord, dar o limita a bunului simt trebuie sa-l ai, civilizatule care esti tu pă Germania.

Despre romani plecati o sa mai scriu, caci este un subiect atat de amplu si drag mie.

Ps: Calul Balan n-are treaba cu razboiul dintre zone, ca unii sunt  moldoveni, olteni, regateni, ardeleni molcomi.. Pentru mine toti sunt romani!

Leave a comment